Hoofdinhoud

Informatie voor omwonenden

Maasmeander Wandeling

Op zaterdag 10 juni is de Maasmeander Wandeling, een mooie wandeltocht van 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer over de dijk. De wandelaars lopen langs diverse ondernemers op de dijk en ontvangen daar een lekkere versnapering. Voor deze wandeling worden geen wegen afgezet. De finish van alle wandelafstanden is in Megen bij Terras Effe Zitte. 

 Routekaart

Klik op de afbeelding voor een groter formaat

 

MaasdijkMarathon

Op zondag 11 juni is de achtste editie van de MaasdijkMarathon. Het parcours is ten opzichte van vorig jaar behoorlijk veranderd. Om 9.00 uur gaan de triathleten van start bij Dome-X, in de Burgemeester Jansenhaven. Op de fiets maken de deelnemers na het zwemmen een mooie tocht over de Maasdijk via Teeffelen, Oijen en Macharen weer terug naar Oss. Het looponderdeel zal uiteindelijk finishen op de atletiekbaan op Sportpark de Rusheuvel. Om 10.45 uur gaan de skaters en steppers van start op Sportpark de Rusheuvel en vanaf 11.00 uur volgen er diverse loopafstanden. Gedetailleerde informatie volgt zo snel mogelijk!

Omwonenden sportpark de Rusheuvel
Sportpark de Rusheuvel is de start- en finishlocatie van de MaasdijkMarathon. De deelnemers starten en finishen op de atletiekbaan en lopen via de achteruitgang naar de Spitsbergerweg. De Spitsbergerweg is volledig afgesloten voor verkeer. De deelnemers slaan vervolgens vóór golfbaan de Oijense Zij rechtsaf de Oijenseweg in en vervolgen de route richting Teeffelen. Bewoners aan het parcours worden vriendelijk verzocht auto's niet langs de weg te te parkeren zodat deelnemers voldoende ruimte hebben. Indien bewoners aan de route de woning willen verlaten verzoeken we u om met de looprichting van de deelnemers mee te rijden. De Macharenseweg is vanaf de kruising Spitbergerweg - Achterschaijkstraat volledig afgesloten voor verkeer. MHC Oss en KV Dot zijn bereikbaar via de Macharenseweg. 

Omwonenden Teeffelen
Teeffelen is nieuw dit jaar in de route van de MaasdijkMarathon. Deelnemers komen vanaf 09.15 uur via de Hoefstraat en vervolgen hun route via de Singel en Pastoor van Weerdstraat naar de Beatrixweg. Alle genoemde wegen zijn volledig afgesloten voor verkeer. Bij de oversteek van de Beatrixweg steken de deelnemers onder begeleiding van beroepsverkeersregelaars over naar de dijk en vervolgen de route verder naar Oijen. De laatste deelnemer verwachten we uiterlijk om 15.00 uur in Teeffelen. Het parcours wordt dan weer vrijgegeven. Bewoners aan het parcours worden vriendelijk verzocht auto's niet langs de weg te te parkeren zodat deelnemers voldoende ruimte hebben. Indien bewoners aan de route de woning willen verlaten verzoeken we u om met de looprichting van de deelnemers mee te rijden.

 

Omwonenden Oijen
Vanuit Teeffelen komen de deelnemers via de Oijense Benedendijk naar Oijen. Ten opzichte van voorgaande jaren gaan de deelnemers via de Vlierstraat en Sassenstraat weer de dijk op. Tot aan Macharen vervolgen de deelnemers de Oijense Bovendijk langs het Kasteel van Oijen en de Bierbrouwerij. De Oijense Benedendijk, Vlierstraat en verloop Sassenstraat zijn volledig afgesloten voor verkeer. De pont is gestremd van 09.00 tot 12.00 uur. Bewoners aan het parcours worden vriendelijk verzocht auto's niet langs de weg te te parkeren zodat deelnemers voldoende ruimte hebben. Indien bewoners aan de route de woning willen verlaten verzoeken we u om met de looprichting van de deelnemers mee te rijden.

 

Omwonenden Macharen
Via de Kasteeldijk - Megensedijk komen de deelnemers vanuit Oijen naar Macharen. Via de Kerkstraat gaan de deelnemers richting het Vunderke en vervolgen daarna het fietspad over de brug richting Megen. Via de Sluisweg, Tienmorgenstraat en Hoogduinsestraat gaan ze langs het Kapelletje weer terug de Megensedijk op weer terug richting Macharen. De eerste deelnemers arriveren om 09.30 uur in Macharen en de laatste deelnemer zal uiterlijk 16.00 uur Macharen passeren. Tot slot gaan de deelnemers via de Ossestraat - Macharenseweg via de Spitsbergerweg terug naar Sportpark de Rusheuvel om te finishen. Bewoners aan het parcours worden vriendelijk verzocht auto's niet langs de weg te te parkeren zodat deelnemers voldoende ruimte hebben. Indien bewoners aan de route de woning willen verlaten verzoeken we u om met de looprichting van de deelnemers mee te rijden.

 

 

Industrieterrein Elzenburg

Nieuw dit jaar is de startlocatie van het onderdeel Triathlon. Bij Dome X aan de Kanaalstraat gaan de triathleten zwemmen in de Burgemeester Jansenhaven. Vervolgens gaan de triathleten op de fiets richting de Kanaalstraat en Maaskade naar de Macharenseweg. Daar vervolgen de triathleten de route naar Teeffelen, Oijen en Macharen weer terug naar Oss. Via de Maaskade komen zij weer terug bij Dome X en vervolgens gaan de deelnemers lopend naar Sportpark de Rusheuvel via de Achterschaijkstraat. Van 08.00 - 12.00 uur zal de Kanaalstraat vanaf Maaskade tot Dome X en de Maaskade volledig afgesloten zijn voor verkeer.