Nieuwsbrief ontvangen?
Joomla Extensions powered by Joobi

MaasdijkMarathon Skatetocht A-B-C

Voor de antwoorden op de meest gestelde vragen over de skatetochten vind je hieronder het MaasdijkMarathon Skate A-B-C 2017. In deze lijst met trefwoorden (op alfabetische volgorde) vind je alle informatie over de achtste editie van de MaasdijkMarathon. Vind je in deze lijst geen antwoord op je vraag, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Contactgegevens Klik hier voor de contactgegevens. 
Deelnemerspakket

Het deelnemerspakket kan worden opgehaald bij Runnersworld, Burgwal 27 in Oss, op:

  • Dinsdag 6 juni: 10:00-18:00 uur
  • Woensdag 7 juni: 10:00-18:00 uur
  • Donderdag 8 juni: 10:00-21:00 uur
  • Vrijdag 9 juni: 10:00-18:00 uur
Drank onderweg en na afloop Op de route zijn er meerdere verzorgingsposten (om de circa 5 kilometer). Daar is water en sportdrank. Ook worden daar sponzen uitgedeeld. Bij de finish is er voor elke deelnemer een stuk fruit.
Facebook Uiteraard heeft de MaasdijkMarathon een Facebookpagina. Like onze pagina en blijf op de hoogte van nieuwtjes en leuke foto's. 
Garderobe Er is een gratis garderobe aanwezig op het start- en finishterrein. 
Goede doel Ieder jaar kiest de MaasdijkMarathon een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Dit jaar is er gekozen voor Stichting Hulphond. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond.
Helm en bescherming Voor skaters is het verplicht om tijdens de halve marathon een helm te dragen! Dit is voor je eigen veiligheid. Overige bescherming is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. Het is niet mogelijk om een helm te huren bij de organisatie.
Inschrijven Voor de MaasdijkMarathon 2017 is het NIET meer mogelijk om vooraf via de website in te schrijven. Op zondag 11 juni is het nog wel mogelijk om je in te schrijven bij de inschrijfbalie op Sportpark de Rusheuvel (bij voetbalvereniging O.S.S.'20). Je dient contant te betalen en voor de startnummers geldt op = op. 
Start Skaters

De start van de skaters is op de Spitsbergerweg ongeveer ter hoogte van de inrit bij DESO/Cardinals. 10 minuten voor de start verzamelen ter hoogte van de oude poort van AV Oss, we rijden dan samen naar de start.

Let op: hierbij kruisen we een deel van het parcours waar dal al lopers actief kunnen zijn!

Finish Skaters De finish van de skaters is op de Spitsbergerweg nog voor de inrit bij OTTC. Hier kunnen ook lopers actief zijn. Gefinishte skaters gaan direct linksaf (bij OTTC).
Parcours

Het parcours is grotendeels geasfalteerd en afgesloten voor het verkeer, op sommige plekken blijven locaties echter bereikbaar voor lokaal verkeer. Hou hier dus rekening meer.

De Maasdijkmarathon is een evenement met meerdere onderdelen, op sommige plekken maken ook lopers gebruik van hetzelfde parcours. Hou hier rekening mee.

Op een aantal plekken rijden we heen en terug over hetzelfde stuk van het parcours, en kun je tegenliggers verwachten, zowel lopers als skaters. Pas hier je snelheid en gedrag aan.

Op de route zijn een aantal aandachtspunten waar oplettendheid is geboden. Deze zijn zoveel mogelijk aangegeven:

  • In en rond Teeffelen zijn er veel bochten in de route
  • Bij Oijen liggen er een aantal zogenaamde ‘varkensruggen’ midden op het wegdek
  • De dijkafgang in Macharen bevat een overgang naar klinkers
  • Op de Machersebrug en Sluisweg kun je tegenliggers verwachten, blijf op de juiste (linker!) weghelft
  • Na de dijkafgang Hoogduinsestraat is een bocht naar rechts (naar de Megensedijk). Matig hier je snelheid.
  • Op het finishtraject op de Spitsbergerweg ben je samen met lopers die ook in tegengestelde richting lopen. Na de finish sla je links af
Geen wedstrijd

De Maasdijkmarathon voor skaters is geen wedstrijd en je eigen veiligheid en die van anderen staat voorop. Pas je gedrag en snelheid aan de omstandigheden aan. Voor de eerste drie aankomende mannen en vrouwen is er wel een kleine prijs.

De afstand is niet exact die van een halve marathon.

Massage Op het finishplein is een team van masseurs aanwezig, waar je tegen een kleine bijdrage gebruik van kunt maken. Deze bijdrage gaat deels naar ons goede doel.
Medaille Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale MaasdijkMarathonMedaille wilt ontvangen voor €3,50.
Medische hulpverlening Op verschillende plaatsen langs het parcours zijn EHBO'ers aanwezig. Tevens is er een mobiele EHBO-post. 
Omkleedgelegenheid Op de start- en finishlocatie is er voldoende omkleedgelegenheid. Er is ook mogelijk om te douchen. 
Parcours Klik hier om het parcours van de halve marathon te bekijken. 
Parkeren

Parkeren is mogelijk op sportpark de Rusheuvel. Het adres is:

Rusheuvelstraat 5

5346 JH Oss

Prijzen Er zijn bekers voor de eerste drie dames en de eerste drie heren bij iedere afstand. Dit gaat niet per leeftijdscategorie. 
Overnachten Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de maasmeanders voor diverse mogelijkheden in de buurt.
Skikes en Rolski's Het is toegestaan om mee te doen aan de MaasdijkMarathon op skikes of rolski's. U wordt wel verzocht om achteraan te starten ivm de stokken.
Start- en finishlocatie De start- en finishlocatie is op de atletiekbaan a.v. Oss'78 op Sportpark de Rusheuvel. Het adres is: Rusheuvelstraat 49
5346 JH Oss
Tijdsregistratie Dit jaar gaan we gebruik maken van Mylaps BibTag tijdsregistratie. Deze chip zit verwerkt in je startnummer. We maken dus geen gebruik van de losse Mylaps ChampionChips en bij de inschrijving wordt dan ook niet naar je eigen chipcode gevraagd. Mylaps registreert ieders nettotijd en een aantal tussentijden. 
Tijdslimiet Alle deelnemers dienen uiterlijk om 16.30 uur over de finish te zijn. Er wordt hierbij gewerkt met doorkomsttijden. 
Trein De start- en finishlocatie is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss is de start- en finishlocatie te voet binnen 15 minuten bereikbaar.  
T-shirt Bij alle onderdelen kun je een functioneel loopshirt bestellen als herinnering aan de MaasdijkMarathon, direct bij je inschrijving. De t-shirts zijn in zowel dames- als herenmodel verkrijgbaar in diverse maten. Kosten € 19,50 per shirt.
Uitslag De uitslag wordt binnen twee werkdagen gecommuniceerd via onze website.