Triathlon

Triathlon A-B-C 2017

Voor de antwoorden op de meest gestelde vragen over het triathlon-onderdeel vind je hieronder het MaasdijkMarathon triathlon A-B-C 2017. In deze lijst met trefwoorden vind je alle informatie over de achtste editie van de MaasdijkMarathon. 

Aanvang
Start 1/4 triathlon  09.00 uur 
Start 1/4 en 1/8 duo - trio 09.30 uur 
Start 1/8 triathlon 10.00 uur

Adressenlijst

Aanmelden, parkeren en finishlocatie

Sportpark de Rusheuvel

Rusheuvelstraat 49 te Oss

 

Startlocatie en wisselzone

Dome X

Kanaalstraat 12b te Oss

Afstanden

1/4 triathlon
Zwemmen: 1000 meter
Fietsen: +-44 kilometer
Lopen: 10 kilometer

 

1/8 triathlon
Zwemmen: 500 meter
Fietsen: +-24 kilometer
Lopen: 5 kilometer

 

Als het water kouder is dan 14 graden dan vervalt het zwem-onderdeel. Dit wordt dan een week voor de MaasdijkMarathon gecommuniceerd.

Het zwemonderdeel kan ook in een later stadium (wedstrijddag) nog worden afgelast.

Annuleren

Als je je hebt ingeschreven en je kunt onverhoopt niet deelnemen dan kun je annuleren door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij in ieder geval je bevestigingscode uit je bevestigingsmail.

 • Tot uiterlijk 1 april: als je uiterlijk 1 april je inschrijving wilt annuleren laten we deze vervallen. Er wordt wel 2,50 euro administratiekosten in rekening gebracht. Er vindt wel restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of t-shirts plaats. 
 • Van 2 april t/m 30 april: bij annulering tussen 2 april en 30 april worden de kosten voor het startnummer van 1,50 euro en de administratiekosten van 2,50 euro in rekening gebracht. Er vindt wel restitutie van eventueel bestelde medaille en/ of T-shirts plaats.
 • Na 1 mei is annuleren niet meer mogelijk. Je ontvangt dan gewoon je startnummer en eventueel bestelde medailles en/of T-shirts. Je startnummer is overdraagbaar echter kan de tenaamstelling niet aangepast worden.
Contactgegevens Klik hier voor de contactgegevens. 

Deelnemerspakket

 

Het deelnemerspakket kan worden opgehaald bij Runnersworld, Burgwal 27 in Oss, op:

 • Dinsdag 6 juni: 10:00-18:00 uur
 • Woensdag 7 juni: 10:00-18:00 uur
 • Donderdag 8 juni: 10:00-21:00 uur
 • Vrijdag 9 juni: 10:00-18:00 uur

 

Vergeet niet je bevestigingsmail mee te nemen als je je startnummer gaat ophalen. 

Indien je je deelnemerspakket niet ophaalt bij Runnersworld dan ligt deze klaar bij het inschrijfbureau op Sportpark de Rusheuvel. 

Drank onderweg en na afloop Tijdens het fietsen moet je gebruik maken van je eigen bidon. Er mag geen hulp van buitenaf komen, dus niemand mag deze op de route aanreiken. Tijdens het hardlopen kom je een verfrissingspost tegen. Aan de finish is er water en voor iedere deelnemer een stuk fruit.
Facebook Uiteraard heeft de MaasdijkMarathon een Facebookpagina. Like onze pagina en blijf op de hoogte van nieuwtjes en leuke foto's. 
Fietsbewaking Het parc ferme is tot 13.45u geopend en bewaakt. Je fiets ophalen kan alleen op het vertoon van je startnummer. Dit is ook de enige manier om toegang te krijgen tot het parc fermé.
Garderobe Er is een gratis garderobe aanwezig op het start- en finishterrein. Let op: deze is niet bewaakt. 
Goede doel Ieder jaar kiest de MaasdijkMarathon een goed doel waaraan de deelnemers van het evenement een bijdrage kunnen leveren. Dit jaar is er gekozen voor Stichting Hulphond. Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond.
Helm Het dragen van een fietshelm is tijdens het fietsen verplicht. De helm moet op zijn en het bandje dicht voordat men de fiets pakt. Het bandje mag pas los als de fiets weer op zijn plek hangt.
Inschrijven Het is niet meer mogelijk om in te schrijven door dit onderdeel. 
Kosten
1/8 triathlon 25,00 euro
1/4 triathlon 30,00 euro
Duo - Trio 35,00 euro

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief daglicentie á 7.75 euro. De licentie wordt gecontroleerd op 11 juni 2017. Zorg dus dat je het pasje meeneemt.

Leeftijd Voor deelname aan de individuele triatlon moet je minimaal 16 jaar zijn op 12 juni 2016.
Licentie

De volgende licenties zijn geldig:

 • NTB X licentie
 • NTB A licentie
 • KNWU licentie
 • KNZB licentie

Bezit je geen van bovenstaande licenties, kies dan voor het inschrijfformulier "Triathlon zonder licentie". Hier koop je automatisch een daglicentie. "Duo/ Trio" volstaat 1 van de bovenstaande licentie's. De ander hoeft dan geen daglicentie aan de schaffen.
Zonder (dag)licentie mag je niet deelnemen. NTB L licenties zijn niet geldig.

Logistiek

 

Wij adviseren deelnemers om de volgende logistiek aan te houden. 

1. Parkeer je auto bij Sportpark de Rusheuvel en haal je startpakket en badmuts op. Vanaf 07.45 uur

2. Fiets met je schoenen naar de wisselzone in de Kanaalstraat. Dit is ongeveer 5 minuten fietsen. Kijk hieronder voor een routebeschrijving. Melden bij de wisselzone. 

 • Helm op, bandje vast. 
 • Controle fiets
 • Schoenen plaatsen bij het fietsrek
 • Tag (tijdwaarneming) om enkel bevestigen.
Vanaf 07.45 uur
3. Start wedstrijden

4. Na de wedstrijd heb je tot 13.45 uur de tijd om je fiets op te halen bij de wisselzone in de Kanaalstraat Tot 13.45 uur

 

Elke deelnemer is verplicht zich te melden bij sportpark de Rusheuvel voor inschrijving en het ophalen van een badmuts. 

 

Routebeschrijving van de Rusheuvel naar startlocatie

 1. Parkeerterrein Rusheuvel linksaf
 2.  In de bocht linksaf (blijf op het fietspad)
 3. Op vertoon van startnummer door de wegafzetting.
 4. Derde straat rechtsaf Achterschaijkstraat.
 5. Aan het einde van de Achterschaijkstraat linksaf en direct rechtsaf naar Kanaalstraat. Op rechterfietspad blijven ivm de wedstijd.
 6. Na 500 meter vind je de wisselzone aan de linkerzijde. 
Massage Op het finishplein is een team van masseurs aanwezig, waar je tegen een kleine bijdrage gebruik van kunt maken. Deze bijdrage gaat deels naar ons goede doel.
Medaille Niet iedereen stelt prijs op een medaille. We geven je daarom de keuze. Bij je inschrijving kun je aangeven of je aan de finish een speciale MaasdijkMarathonMedaille wilt ontvangen voor €3,50.
Medische hulpverlening Op verschillende plaatsen langs het parcours zijn EHBO'ers aanwezig. Tevens is er een mobiele EHBO-post. 
Omkleedgelegenheid Bij voetbalvereniging O.S.S.’20 is er de gehele dag voldoende gelegenheid voor omkleden en douche. Deze kleedruimtes zijn gelegen direct naast de start/finishlocatie bij het atletiekstadion van A.V. Oss’78. Via het parkeerterrein is dit gemakkelijk te bereiken
Parcours Klik hier om de zwemlocatie te bekijken.
Klik hier om het fietsparcours te bekijken.
Klik hier om het loopparcour te bekijken
Parkeren

Parkeren is mogelijk op sportpark de Rusheuvel. Het adres is:

Rusheuvelstraat 5

5346 JH Oss

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is op het finishplein op Sportpark de Rusheuvel. De snelste 3 heren en de snelste 3 dames ontvangen een prijs bij de individuele deelnemers. De snelste 3 teams ontvangen een prijs bij de teams.

11.30 Prijsuitreiking 1/4 triathlon individueel
11.35 Prijsuitreiking 1/8 triathlon individueel
11.40 Prijsuitreiking 1/8 triathlon Duo - Trio

 

Prijzen Er zijn bekers voor de eerste drie dames en de eerste drie heren bij iedere afstand. Dit gaat niet per leeftijdscategorie. 
Publiek

Uiteraard is publiek van harte welkom om te komen kijken. Graag wel onderstaande aanwijzigen gebruiken in verband met wegafsluitingen. 

 1. Vanaf parkeerterrein Rusheuvel linksaf.
 2. Vervolgens rechtsaf met de bocht mee.
 3. Bij de rotonde (Albert Heijn) rotonde derde afslag richting Singel 40-45. 
 4. Bij het derde stoplicht linksaf de Havenstraat in.
 5. Sla vervolgens linksaf de Scheldestraat in. Hier kan de auto geparkeerd worden. De zwemlocatie is te voet (Havenstraat) bereikbaar. 
Overnachten Wil je in de buurt van de finish of startlocatie overnachten? Kijk dan op de site van de maasmeanders voor diverse mogelijkheden in de buurt.
Reglement Voor de wedstrijd geldt het reglement van de NTB. Te vinden op http://www.triathlonbond.nl/  
Stayeren

Stayeren is verboden. De juryleden zullen hier op letten. Nieuw dit jaar zijn de stafboxen. Indien je een blauwe kaart krijgen dien je je verplicht te melden in de stafbox bij de wisselzone. De straf is als volgt: 1/8 triathlon: 1 minuut, 1/4 triathlon: 2 minuten of diskwalicifactie.

 

De tijdstraffen voor stayeren bedragen 2 minuten. De tijdstraffen voor andere overtredingen zoals blokkeren zijn 15 seconden per voorval. Tijdens het uitzitten van de tijdstraf mag je niets doen. Niet aan je fiets of uitrusting zitten, niet eten of drinken, of bv. ook de tijd gebruiken om een sanitaire stop te doen. Doe je dat toch, dan stopt de official de telling en gaat hij pas verder wanneer je weer niets doet. Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen. Zit je een opgelegde tijdstraf niet (of niet geheel) uit, dan word je gediskwalificeerd. Daarnaast volgt diskwalificatie ook als je twee of meer blauwe kaarten hebt getoond gekregen. Wees dus alert en vergeet niet een blauwe kaart uit te zitten in de strafbox, want de gevolgen zijn meteen fors en achteraf ook niet meer terug te draaien. Maar, voorkomen is altijd beter dan genezen.

Tijdsregistratie Dit jaar gaan we gebruik maken van de Mylaps Multisportstag. Deze tag is waterbestendig en ideaal voor een triathlon.
Trein De start- en finishlocatie is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het centraal station in Oss is de start- en finishlocatie te voet binnen 15 minuten bereikbaar.  
   
Uitslag De uitslag wordt binnen twee werkdagen gecommuniceerd via onze website. 
Wetsuit Er mag met een wetsuit gezwommen worden.